First Lego League

De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

Mee doen Meer informatie

Robocup Junior

RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Oorspronkelijk gestart als een Australisch initiatief wordt het nu in meer dan 30 landen over de hele wereld gespeeld. En sinds 2008 ook in België. De wedstrijddag van de 8ste editie wordt georganiseerd in de gebouwen van Tour & Taxis te Brussel.

Mee doen Meer informatie

Infomatrix

Infomatrix is een internationaale IT en project wedstrijd georganiseerd door Lumina Educational Institutions, het Ministerie van Nationaal Onderwijs en ISMB om jongeren aan te moedigen hun fantasie, passie en creativiteit toe te passen op 'technologie en innovatie' die vandaag een verschil in de wereld kunnen maken. De wedstrijd gaat er niet alleen om het bevorderen van professionele uitmuntendheid; Het dient ook om interculturele dialoog en samenwerking te bevorderen door de betrokkenheid van studenten en docenten uit verschillende landen.

Mee doen Meer informatie