L-BOTICS WINT STRATEGISCH EN INNOVATIEF
december 4, 2018
L-BOTICS NAAR ESA KEULEN
februari 10, 2019
Toon alles

IN DE RUIMTE MET L-BOTICS

IN DE RUIMTE MET L-BOTICS

Bij wijze van follow-up na hun bekroonde kortfilm over kunst in de ruimte zijn enkele leden van L-Botics door het Planetarium van Brussel uitgenodigd om naar het EAC (European Astronaut Center) in Keulen te trekken. Het wordt een VIP-bezoekje met workshops en training.  Het EAC is de thuisbasis van het Europese astronautenkorps. Dit centrum bevindt zich op de terreinen van het Duitse lucht- en ruimtevaartagentschap DLR en werd in 1990 in gebruik genomen. Het EAC bestaat uit verschillende afdelingen (Training, Medicine, Public Relations, Education en Astronaut Management) die Europese ruimtevaarders voorzien van een uitgebreide opleiding en telt een 100-tal medewerkers. Het is maar een kwestie van tijd voor er aan het Lucernacollege van Houthalen een astronaut afstudeert…

%d bloggers liken dit: