CoderDojo Houthalen
december 4, 2017
Actie voor De Warmste Week levert 450 EURO
december 24, 2017
Toon alles

L-BOTICS LUCERNA OP DE DEENSE AMBASSADE

Op woensdag 6 december (Sinterklaas!) werd het FIRST LEGO League team L-Botics Houthalen ontvangen op de Deense ambassade in Brussel. Enkele leden waren aanwezig om de Commissarissen van de EU in te lichten over deze internationale wedstrijd, waarin jongeren tussen 9 en 15 jaar warm worden gemaakt voor wetenschap en techniek. Docenten Jochen en Catherine van PXL – Education gaven een kleine workshop over het bouwen van een dragrace autootje, eindigend in een heuse dragrace wedstrijd. Er waren twee prijzen, eentje voor de grootste afstand en eentje voor de ‘eye catcher’ ( mooiste auto). Onze leden van L-botics mochten deze laatste prijs overhandigen. Jeroen van Rato Education’ vertelde over allerlei steamprojecten van Lego Education. Van Houthalen naar Brussel en Denemarken: een kleine stap voor onze teamleden, en misschien een grote voor de mensheid!

%d bloggers liken dit: